Att tänka på innan man skaffar hund

What to consider before you get a dogInnan du skaffar hund finns det en del saker som du behöver tänka på. Det blir lätt fel när man köper en hund men inte är beredd på vad det faktiskt innebär för dig som hundägare. Att skaffa en hund är en förändring och därför ska du ifrågasätta hur lämplig du är som hundägare utifrån hur ditt liv ser ut idag. Jobbar du långa pass och är aldrig hemma? Då är det bättre att vänta. Skaffa endast hund om du vet att hunden kommer att få den plats den förtjänar hos dig. Hundar är levande varelser som kräver och förtjänar ett bra liv med mental stimulans, fysisk aktivitet och bra mat. Om du inte kommer kunna ge en hund detta av olika anledningar, bör du inte skaffa en hund just nu.

Det absolut viktigaste är att du kommer att ha tid för hunden. Hunden ska aldrig lämnas ensam mer än 5 timmar per dygn men en valp behöver omsorg dygnet runt första tiden. Du kan inte lämna en liten valp hemma ensam då det kommer att göra den olycklig och även kan sätta käppar i hjulet för er relation i framtiden. Skaffa därför bara en valp när du har möjlighet att vara ledig ett längre tag. Det är dessutom viktigt att du kan lägga tid på valpens uppfostran då det kommer att avgöra hur det kommer att bli för er relation i framtiden och om hunden kommer att bli foglig eller ett monster.

Var dessutom noga med att välja rätt uppfödare av din hund. Detta är speciellt viktigt när du är nybörjare på hundar då uppfödaren kan förse dig med många goda råd under valpens liv. Om du ser till att välja en uppfödare som du själv trivs med så kan du få mycket nytta av den med din hund.

Leave a Reply