Den första tiden med valpen

first time with the puppyDen första tiden med valpen är mycket viktig och många har längtat länge efter att äntligen få hem sin valp. Du bör dock vara beredd på att en valp innebär en hel del arbete och hur du än har målat upp den första tiden med valpen i ditt sinne, är det sannolikt att det inte kommer att stämma överens med verkligheten. Det kan till och med hända att du ångrar dig under riktigt jobbiga stunder, men som tur är går det över. Även valpen blir äldre och lugnare, det gäller bara att du är beredd.

Först och främst är det vanligt att valpen äter dåligt första tiden. Det är sällan någonting som du behöver oroa dig för. se bara till att ge valpen fasta rutiner. Du bör servera den mat minst fyra gånger om dagen. Valpar äter ofta och då mindre portioner. Ge valpen endast några minuter på sig åt gången att börja äta och om den inte är intresserad så tar du bort maten och erbjuder den efter en timme eller två igen.

Börja att träna med din valp så tidigt som möjligt. Det är dock viktigt att du bara gör positiv träning och belönar när valpen gör rätt istället för att skälla på den när den gör fel. Här ska man även använda sig av mycket godis. Du kan börja träna med din valp så fort den känner sig hemma och trygg i sin nya omgivning. Ju tidigare du börjar att träna med den, desto bättre kommer det att bli i det långa loppet.

Din valp kommer inte heller att vara rumsren när du får hem den. Faktum är att den kan inte kontrollera sin blåsa alls förrän den är sex månader och fram tills dess kommer det att ske olyckor. Börja dock tidigt att träna med att den ska kissa ute.

Leave a Reply