Hundraser för allergiker

Breeds for allergy sufferersIbland kan det vara så att man är allergisk mot hundar men trots det vill ha en hund. Det finns allergivänligare hundar men det är dock ingen garanti för att det fungerar. Därför ska man besöka en seriös kennel och spendera några timmar där för att känna efter om man känner av hundarna. Allergi är någonting individuellt, därför är det inte säkert att allergivänliga hundar fungerar på just dig. Ingen hund är helt allergifri, men beroende på hur din allergi ser ut kan det vara så att du inte känner av vissa hundraser. Många blir dessutom resistenta mot sina egna husdjur. Det fungerar så att du inte känner av dina egna hundar, men du kan känna av grannens hund eller din väns hund.

American Indian Dog är en allergivänlig hund som kräver dominans från ägaren samt tillit och respekt. Den har länge använts som vakt och sökhund i USA.

Bichon Frisé och Bichon Havanais. Skillnaden mellan dessa två hundar är i grund och botten att den ena har väldigt lockig päls medan den andra har rak päls. Dessa två är lämpliga familjehundar som ofta är glada och lättlärda.

Greyhound passar inte i ett kallare klimat och används ofta till utställning och kapplöpning. Faktum är att den kan springa upp till 70 km i timmen.

Dvärgpudel och Mellanpudel är två hundraser som inte fäller hår och därför ses som allergivänliga. Båda två är familjehundar som inte tycker om att vara ensamma. Dessa hundar måste klippas med jämna mellanrum.

Pomerianen är en hemmakär hund som blir mycket fäst vid sin ägare. Den är aktiv, rolig och har ofta mycket för sig.

Samojedhunden är en mycket glad hund som dessutom är väldigt trogen sin ägare. Fungerar utmärkt som draghund i ett kallare klimat.

Schnauzern är en glad och vänlig familjehund som även är en utmärkt gårdshund.

Leave a Reply