Köp din hund från en etablerad kennel

established kennelDet finns fördelar med att köpa din hund från en etablerad kennel. Först och främst innebär det ofta en stamtavla för din hund vilket gör att du kan se sjukdomshistorik en tid tillbaka och därmed även kan undvika sjukdomar, eller få hjälp med dem. Det är tryggt när man vänder sig till en kennel. Då kommer man alltid ha uppfödaren som kan hjälpa en och de kennlar som är väletablerade är ofta ivriga att hjälpa till. De har stor kunskap och vill att de valpar som de säljer ska få ett så bra och långt liv som möjligt. Därför kan du räkna med att de kommer att hjälpa dig.

En seriös kennel är dessutom godkänd inom SKK och håller vissa standarder för att ta hand om hundar. Det är en fördel om du väljer en hund från dessa kennlar. Många kan till exempel lockas av söta valpar från utlandet som levereras till Sverige, men faktum är att dessa valpar ofta växer upp på valpfabrikar där de blir producerade i mångfald och kan vara sönderavlade. Det är vanligt att tikarna får kull på kull och att valparna som du får hem har många avlingsfel, en del större och andra mindre och en del av valparna kan vara tvungna att avlivas direkt. Detta vill du givetvis inte ska ske och genom att vända dig till en svensk och seriös kennel, eller en kennel som du kan hälsa på för att se förhållandena, ser du till att din valp kommer från ett bra och tryggt hem.

Seriösa kennlar ser även till att valpen har besökt en veterinär ett flertal gånger innan den kommer till sitt nya hem. Som valpköpare har man ett ansvar. Ett tips på en seriös kennel är till exempel frokenfrakens.se, när du väljer en valp därifrån bidrar du till minskandet av valpfabriker.

Leave a Reply