Går du i tankarna att skaffa hund men är tveksam över hur man går tillväga eller vad det faktiskt kommer att innebära att vara hundägare? Hur fungerar egentligen perioden när man har en valp hemma? Är du allergisk och letar efter raser som kan fungera bra för dig? Då är detta hemsidan för dig! Här finns det information om hur den första tiden är med en valp, vad man måste tänka på, hur den skall hanteras, motioneras med mera. Det finns artiklar som handlar om olika hundraser, deras beteenden, mentalitet och om de passar för personer som är allergiker.

Att vara hundägare är ett stort ansvar men är också en underbar resa. Att få ta hand om ett annat liv, ge kärlek och omsorg, att få möjligheten att se hundens utveckling och att kunna skapa ett starkt band till sin hund. Det är också ett ansvar att ge sin hund daglig aktivitet och motion, att gå på promenader, genomföra olika lekar, kanske ingå i någon hundsport med mera. Att vara hundägare kan också leda till stor gemenskap med andra hundägare eller personer som har samma hundras. Det finns flera olika kennlar man kan ha kontakt med eller varför inte en sport som säkerligen kan få ens hund riktigt motiverad.

Denna hemsida finns till för dig som älskar hundar och som vill veta mer om detta magnifika och speciella djur. Det är hemsidan för dig som vill veta mer om livet som hundägare, hur det fungerar med valpar och vilka hundar som passar bäst till vissa personer.

Välkommen!