Välj rätt kennel/uppfödare

Select the right kennel  breederAtt välja rätt uppfödare av din valp är nästan lika viktigt som att välja rätt ras. SKK har över 14 000 registrerade uppfödare vilket garanterat kommer att se till att du hittar en lämplig uppfödare när du har bestämt dig för vilken ras du ska ha. Din relation med uppfödaren är mycket viktig och det är din uppfödare som ger valpen sin allra första tid i livet. Detta kommer att påverka din familjemedlem och därför gäller det att vara noggrann. Om du har fastnat för en vanlig ras kommer det att finnas fler uppfödare att välja mellan än du kan tänka dig.

En bra uppfödare vill gärna vara ett stöd under den första tiden med din valp och kan svara på de frågor som du har. Många uppfödare vill veta hur det går för valparna och du bör passa dig för uppfödare som endast avlar fram hundar för att de vill tjäna pengar på det. Då kan valpen dessutom komma med många olika sjukdomar på grund av felaktig avel. När det handlar om frågor angående din valp, dess beteende, frågor kring utfodring och tillbehör kan det vara lämpligt att ringa din uppfödare då denna har kunskap om rasen och vet vad den behöver. Därför är det viktigt att du väljer en uppfödare som du har god kemi med och som du känner att du kan trivas med.

Det är även vanligt att en del uppfödare arrangerar kennelträffar som du kan få vara med på om du vill. Detta är ett bra tillfälle för din hund att få träffa andra hundar samtidigt som du får träffa andra hundägare som har samma ras som du har. Det är nyttigt för hundägare att få byta erfarenheter på detta sätt och många kennlar tycker att det är roligt att se hur det går för valparna.

Leave a Reply